lauantai 12. marraskuuta 2016

Isänpäivä

Isänpäivän valmistelut jätin tällä kertaa lähinnä ipanoiden harteille. Päiväkodissa on muutaman viikon sisällä tehty salaisia puuhia kaikille isukeille, joten ajattelin että molempien lahjat saisivat tällä kertaa riittää. Hieman sain etukäteen kuitenkin vihiä tyyppien tekeleistä.


2,5-vuotiaan jäpikän ryhmässä oli tehty Pokémon Go -pelin innoittamana omanlainen päiväkoti go -versio. Näin etukäteen en aukaissut hienoa käärettä, mutta pienellä kurkistuksella näytti siltä, että käärön sisältä löytyy päiväkodin pihan kartta ja ohjeet pelin pelaamiseen. Tänään kävimme aamusella pulkkien kera ulkoilemassa ja eksyimme päiväkodin pihalle pulkkamäkeen. Samalla huomasin päiväkodin porukan tekemän hienon pelin kohokohdan, jota käytiin salaa neidin kanssa tarkemmin tutkimassa. Siellä olivat taaperoiden tekemät hienot isänpäiväkortit odottamassa! Toivottavasti päiväkodin pihalla käyvät lapset antavat niiden odottaa siellä rauhassa huomiseen saakka. Pienenä sabotaasin vaarana tässä kuitenkin on se, että joku saa älynväläyksen ja käy ne sieltä kiskomassa irti.

4-vuotiaan ryhmässä oli puuhailtu jonkinlaiset kapulat, jotka olivat myös kääreen sisälle piilotettu. En siis lähtenyt tätäkään käärettä sen enempää availemaan, joten kapuloiden merkitys selviää huomen aamulla!


Tyypillisesti en malttanut olla miehelle ostamatta mitään. Olin ennen jäpikän sairastumista ennättänyt käymään isommassa marketissa ja löytänyt sieltä sopivan t-paidan miehelle, joka ei aivan minkälaista tahansa paitaa itselleen kelpuuta. Siistimpiä t-paitojakaan ei tunnu olevan koskaan miehellä liikaa ja sattuipa sitten vielä tällä viikolla puhumaan, kuinka hänen täytyisi käydä uusia paitoja hankkimassa.

Lasten kanssa olisi ollut mukava myös puuhastella yhdessä isänpäivä-kortti, mutta ajattelin että niitä vielä kerättäisiin myöhemmin tekemään. Aiemmin kyllä tutkailin, että minkälaiset kortit tänä vuonna ovat suosiossa. Eniten bongailin niitä suklaapatukoin ja pastillirasioin täytettyjä kortteja -  tai siis isoja pahvileikkeitä, joiden päälle oli liimattu tai teipattu näitä herkkuja ja ympärille kirjoitettu hienoja tekstejä. Esimerkkinä "Isä on oikea Puuha Pete, vahva kuin Leijona ja ketterä kuin Pantteri". Yhdestä tekeleestä löytyi myös rivi Lottoa.


Viime isänpäivänä tehdyt pappa-kortit jäivät kokonaan antamatta, kun molemmat olivat silloin reissussa. Tänä vuonna ei siis tehty lainkaan varsinaisia kortteja, mutta neiti kuitenkin piirrustukset teki ja molempien ipanoiden nimet papereihin onnitteluineen hienosti rustasi.

Tänään on tarkoitus vielä porukalla leipoa pipareita ja torttuja, joita voidaan sitten huomenna toisen papan luokse kylään mennessä viedä. Ja huomenna aamulla tietenkin kömmitään yhdessä sänkyyn 'herättelemään' miestä lahjojen kera. Mukavaa sunnuntaita siis kaikille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti