tiistai 6. marraskuuta 2012

Kuulumisia

Pahoittelen näin alkuun heti suuresti tätä kirjoittelemattomuutta! Anteeksi. On pitänyt kiirettä ja ja... Aika on mennyt vauhdilla, meidän tyttö on tänään 5 viikon ja 1 päivän ikäinen. Alun painohankaluuksista ollaan päästy ja eilisessä neuvolassa tyttö painoi jopa jo 4110g. Ensi viikolla onkin sitten 6vkon lääkärineuvola.

Mainittakoon nyt, että imetys ei ollut mun juttu. Mennyt aikamuoto siksi, että imetys tyssäsi heti alkuunsa. Rintamaitoa pumppailin 4viikon ajan, kunnes se tyrehtyi totaalisesti. Mutta asia ei mua haittaa ja vauvakin sai mun maitoa ensimmäisen kuukauden elämästään. Nyt mennään sitten korvikkeella, ollaan alusta lähtien menty NAN1:llä.

Jonkinlaisella kaavalla tuntuu nämä meidän päivät kuluvan. Aamuisin heräillään noin 3h välein syömään, päivällä 2-3h välein, illalla valvoskellaan ja kitistään 3-5h ajan. Kuitenkin siinä klo 20-22 välillä on toistaiseksi viimeinen annettu maitosatsi vienyt unimaailmaan ja sitten sitä ekaa unipätkää onkin kestänyt keskimäärin 3,5-4h. Yöllä herätään joko kerran tai kaksi ja siinä saatetaan joskus valvoakin.

Mies on ollut hyvin mukana touhussa :) Varsinkin, kun kotiin tulemisen jälkeen ollaan pulloiteltu niin mieskin on päässyt syöttöhommiin. Pissa ja kakkavaipat vaihtuu siinä sivussa sujuvasti. Kerran viikossa tapahtuva kylvetys on meidän kolmen yhteinen hetki :) Nyt mies tosin on toisessa kaupungissa muutaman viikon, joten kotona ollaan näin tyttöjen kesken. Alkuun hieman jännitti, mutta onneksi oma leikkauksesta toipuminen on niin hyvällä mallilla jo, että pärjäillään ihan hyvin :) Enemmänkin poden ikävää siitä, että se oma ukkokulta ei ole viekussa tuomassa lämpöä.

Tyttö sai myös nimensä viikko sitten nimiäisissä, kutsuttakoon häntä nimellä Pikku-A tai A. Tai tyty, neiti, tyttö yms. Mikä milloinkin mieleen tulee :)

- Ann