keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

"No more hurting people. Peace."

Inhottavaa. Puistattavaa. Pahaa. Julmaa. Kamalaa. Kuvottavaa. Yököttävää. Ilkeää. Järkyttävää. Surullista. Satuttavaa. Rikkovaa. Sitä kaikkea ja paljon muuta ovat nämä pommi-iskut, terroriteot, kouluampumiset, perhesurmat, sodat ja kaikki mikä satuttaa, rikkoo ja tappaa viattomia ihmisiä.

Eilinen alkoi kylmillä väreillä ja puistatuksilla, kun heti aamutuimaan luin uutisotsikoita Bostonin maratonin finaalialueella tapahtuneista räjähdyksistä. Kaikki tälläiset tapahtumat tuntuvat nykyään entistä kamalemmilta, oman lapsen myötä. Sitä ajattelee väistämättä, että "onneksi tämä ei tapahtunut meille". Mutta samalla kasvaa sisällä pelko tulevaa kohtaan. Mutta tälläiselle pelolle ei pidä antaa valtaa. Se on hyvä, että kaikki tälläinen koskettaa syvällä sisimmässä, mutta liikaa ei asioita kannata omalta kannaltaan pohtia. Ei sitä voi koskaan ennalta tietäää, että milloin joku mielisairas ihminen keksii tehdä tuollaista pahaa omilla kotikulmilla. Onhan näitä kaikenlaisia tekoja nähty Suomessakin.

Välillä inhottaa itseänikin oma uteliaisuuteni. Eilen pitkin päivää tuli luettua mediasta kaikkea Bostonin maratonin tapahtumiin liittyen. Jopa ulkomaisia sivustoja myöten. Sitä kautta 8-vuotias kuollut poikakin sai kasvonsa jokaisen lukijan mielensyövereihin. Kyyneleet silmiini sai kuva, jossa tämä pieni poika on viime vuonna koulussaan kirjoittanut isolle paperille "No more hurting people. Peace."

Sanattomaksi tekee.

#PrayForBoston



Ellie Goulding - Figure 8


- Ann

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Flunssapöpöt

Voihan kolotus ja niiskuttavat nenät! Tee, hunaja ja finrex! Meidän perhettä on jo kolmatta viikkoa kiusannut aaltoileva flunssapöpö. Pahiten tuntuu siitä kärsivän pikkuneiti, jonka nokka vuotaa alituiseen. Itkut ei tilannetta helpota, mutta onneksi on sentään nenäfrida! Se on ihan loistava keksintö - todettu ihan neidin syntymästä lähtien oivaksi kapineeksi, joka onkin meillä ollut oikein tehokäytössä. Hurraa huudot nenäfridalle!

Niiskuvien nenien lisäksi mukana on toki aina yhtä ihana kolotus, kuumeilu ja jopa oksentaminen. Yök. Liekö tästä kaikesta johtuen, on oma hormonitoimintakin ihan sekaisin. Vai johtuukohan se siitä.. Mutta kierto heittelee ainakin päin häränpyllyä. Kiertopäivät on pidemmän aikaa vaihdelleet 28 aina 34 päivään asti. Pari kiertoa menikin jo tasaisesti tuolla 28 päivällä, mutta nyt ollaan jälleen päivässä 33.. Halleluja ja aamen. Näissä tilanteissa aina tekisi mieli tehdä raskaustesti, mutta meikäläisen lykyksi niitä ei ole lainkaan kotona käytettäväksi.

Että sellaista täällä! Eikun takaisin sohvalle makoilemaan viltin alle, teekuppi kouraan ja lepoa, kiitos. Palataan asiaan taas myöhemmin. Terveempiä päiviä jokaiselle! :)

- Ann