lauantai 8. marraskuuta 2014

Tangleteezer

Tangleteezer, se takkujen ja pörröisten hiusten loistava ja hellävarainen selvittäjä - number one!

Kuva Googlesta.

Jälleen näin iltasella iltatouhujen lomassa aloin harjaamaan tytön hiuksia ja muutaman takkupesän sieltä löysinkin. Otin hiusharjan tilalle tangleteezerin ja tsädäm, takut olivat muutamassa sekunnissa poissa! Eikä tuo herkkäpäinen neitikään edes inahtanut, taaskaan :)

Viime joulukuusta lähtien tuon ihmeellisen kapineen ostettuani olen voinut vain ylistää sitä. Se teki meidän hiustenharjausongelmista kerta heitolla selvää! Tyttö on ollut pienestä pitäen todella herkkä päästänsä (kuten itsekin) ja hiuksien kasvettua pituutta vielä enemmän. Oltiin miehen kanssa yhdessä vaiheessa aivan pulassa normaalien harjojen ja tytön takkujen kanssa. Itkua, kiukkua ja selvää kipua herkkyydestä johtuen. Mutta tosiaan, heti kun tangleteezer otettiin käyttöön, loppui kaikki hankaluudet kertaheitolla.

Kuva Googlesta.

Mitä tulee tangleteezerin käyttöön itselläni.. Omaan pitkät hiukset, eräs kampaaja kehaisi niitä tuuheiksi alkuvuodesta, mutta en itse samaa nimitystä käyttäisi. Joka tapauksessa, tangleteezer selvittää pitkien hiuksieni takut hyvin hellävaraisesti ja helposti. Enkä siinä rytäkässä menetä läheskään niin montaa suortuvaa, kuin mitä normaalilla harjalla. Samalla hiukset mukavasti suoristuvat ja ns. pehmenevät.

Ei hullumpi sijoitus! Suosittelen, varsinkin jos teidän perheessä asustaa herkkähipiäisiä takkutukkia :)

ps. Välillä tuntuu siltä, että tangleteezer kaipaisi itseensä kiinni jonkinlaisen remmin, vähän niinkuin hevosten harjoissa ;) Sillä se karkaa todella helposti ainakin omista käsistäni. 

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Taikataikina

Näin isänpäivän alla tuli mieleen toteuttaa idea taikataikinaan painetuista lasten jalanjäljistä. No eihän se nyt ihan nappiin mennyt, mutta eikös se ajatus ole tärkein? ;)

Taikataikina koostuu yhdestä osasta vettä, yhdestä osasta suolaa ja kahdesta osasta vehnäjauhoja. Vehnäjauhot voi korvata perunajauhoilla, jolloin lopputuloksesta saa sileämmän. Elastisuuden lisäämiseksi massaan voi lisätä tilkan ruokaöljyä. Massan saa kovetettua 125 asteisessa uunissa noin tunnissa.

Jäähtymisen jälkeen massan voi koristella erilaisin värein, esimerkiksi vesiväreillä. Massasta saa tehtyä mm. hauskoja leipomuksia esimerkiksi nukkekodin asukkaille, joulukuusen koristeita ja ovikransseja. Mitä vain ikinä keksiikään. Ja koska massa ei sisällä mitään myrkyllisiä ainesosia, voi sitä muovailla kaikilla kodin välineillä (kaulin, veitset..) ja lapset pääsevät osallistumaan myös. Tietenkään massaa ei pidä syödä!


Jauhoja, suolaa ja vettä.
Valmis taikinamassa.


Taikinamassa kaulittuna ja lasten jalanjäljet painettuna.
Uunissa käynyt kovettunut teos.

Valmista tuli. Mustan tilalle olisin kyllä halunnut valkoista. 


tiistai 4. marraskuuta 2014

Buzzausta: Air Wick tuoksukynttilät käytössä

Tämän hetken tuotetestauksessa on siis Air Wickin tuoksukynttilät, Black Edition (Mulled Wine & Cinnamon Apple) ja Golden Winter Wood. Lauantaista lähtien on tullut päivittäin polteltua näitä tuoksukynttilöitä.

Hieman ennakkoon mietin jotta kuinkahan voimakkaita nämä tuoksut mahtavat ollakaan omalle nenälle, mutta ainakin olen positiivisesti yllättynyt. Tuoksu ei heti valtaa huonetta, vaan alkaa hiljalleen levitä kynttilän lämmetessä ympäristöön. Jonkin ajan kuluttua tuoksua on miedosti myös muualla talossa, eikä mitenkään voimakkaana. Molemmat tuoksut ovat myös miellyttäviä! Enemmän kuitenkin olen kallistunut polttelemaan tätä Golden Winter Woodia. Ja välillä olen muuten vain käynyt nuuhkimassa palamatonta kynttilää miehen naureskellessa vieressä ;)

Black Editionissa vaihtuu ns. räväkämmin ja selkeämmin värit, mutta itse en ole järin ihastunut kynttilän ulkokuoreen. Pidän enemmän GWWn kuvituksesta. Alla siis kuva jälkimmäisestä.


Black Editionia poltellessa värit ovat noin 2h palamisen jälkeen alkaneet katoamaan noin 5-15sek ajaksi. Kynttilän värit siis vähän niinkuin syttyvät ja sammuvat yhä uudestaan. Tuolloin olen puhaltanut suosiolla kynttilän sammuksiin. Tätä samaa ei ole tapahtunut GWWn kohdalla. Ohjeissahan suositellaan 4h palamisaikaa kerrallaan ja tätä olen noudattanut.

Huonoakin kynttilöistä löytyy, nimittäin liekin pois puhaltamisen jälkeen tuleva tyypillinen savu kestää todella pitkään, voimakkaana ja näin ollen leviää koko taloon vieden kaiken kynttilän tuoman hennon tuoksun pois. Yleensä polttelen tuikkukokoisia tuoksukynttilöitä ja niiden sammuessa ei tuo savutus ole kyllä lainkaan samoissa mitoissa. On kai se nyt hieman typerää, että kynttilä täyisi käydä ulkona puhaltamassa sammuksiin - vai?

Tuoksun puolesta siis voisin ostaa jatkossakin näitä tuoksukynttilöitä. Lapset eivät kuitenkaan kovin kauaa jaksaneet olla kiinnostuneita värien vaihtumiseen. Ja juurikin lasten myötä, kynttilöiden tulee olla tarpeeksi ulottumattomissa ja kuitenkin niin, että me vanhemmat pystymme niitä vahtimaan. Tuo sammumisen savutus on kyllä pitkä miinus.

lauantai 1. marraskuuta 2014

Buzzausta: Air Wick tuoksukynttilät

Viime vuodesta lähtien olen ollut Buzzadorina. Buzzadorina pääsee testaamaan erilaisia tuotteita joita sitten esittellään ystäville, työkavereille, sukulaisille ja tuntemattomillekin eri yhteyksien kautta; esimerkiksi kasvotusten ja sosiaalisessa mediassa. Buzzadorina saan mahdollisuuden antaa myös ystävieni testata samoja tuotteita kanssani.



Nyt sain siis neljännen pakettini kotiin saakka. Tällä kertaa testaillaan Air Wickin tuoksukynttilöitä, Black Editionia joka on varustettu Mulled Wine & Cinnamon Apple -tuoksuyhdistelmällä sekä Golden Winter Woodia. Nämä ovat itselleni täysin uusi tuttavuus, joten tänään mielenkiinnolla aloitetaan testailu tytön (ja isin) kanssa ;) Alkuillan vieraat pääsevät myös mukaan tutkiskeluun!



Lähipäivinä raportoin tänne blogiini näistä tuoksukynttilöistä ja omista kokemuksistani.

ps. Tänään onkin sopivasti ollut pakkaspäivä ja siihen jos mihin sopii kynttilöiden lämmöstä ja tuoksusta nauttiminen! :)