tiistai 25. helmikuuta 2014

Haaste

Kiitos haasteesta Hennalle! Päätin tarttua heti toimeen ja vastata haasteeseen pikimmiten :)


Haasteen säännöt:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut
6. Kerro kuka sinut haastoi, ei takaisin haastamista
11 asiaa minusta:

1. Vannoin vielä teini-iässä, ettei minusta tule koskaan äitiä. Väärin meni!
2. Tyttökaverin kanssa myös sovittiin ja vannottiin, että me ei ikinä tulla elämään "vanhoiksi" - silloin se vanhan ikä taisi olla luku 40. Haluaisin elää tuota lukua vieläkin pidemmälle, kiitos :)
3. Olen: kaikki-mulle-heti-nyt -ihminen. Harmi vaan, kun aina ei tahtoansa aikuisiälläkään voi saada läpi ;) Tässäpä opetettavaa jälkipolvelle..
4. Laihdutin ensimmäistä kertaa elämässäni vuonna 2008 itseni timmiin kuntoon.
5. Olen välillä hyvinkin saamaton; pyörän sisäkumin venttiilit hajosivat vääränlaisen pumpun myötä kesällä 2010 - enkä ole sen jälkeen koko pyörällä polkenut metriäkään.
6. Astiamme ja lasiesineemme, koristeet, ovat kaikki Iittalaa.
7. Haluaisin itselleni uuden ammatin ja aijon mahdollisuuksiani selvitellä vielä tämän vuoden puolella tarkemmin. Mutta vauvavuosi alta pois ensin :)
8. Olemme omistaneet 3-vuoden sisällä 8 eri autoa (joista tällä hetkellä omistamme 2).
9. Ärsyttävää kyllä, mutta olen lähes jatkuvasti jollain tapaa vaivainen. Milloin olen flunssassa tai sitten kolautan varpaani pöydän jalkaan tai selkäni oikuttelee..
10. Ei ole päivääkään, etten käyttäisi iPhoneani vähintään 1h ajan.
11. Olen velallinen, mutta onnellinen!
 
Minulle esitetyt kysymykset:


1. Millaisista asioista kadehdit muita ihmisiä?
Hmm, en kyllä ole toisille kovin kateellinen. Tällä hetkellä ehkä enemmänkin sydämestä kirpaisee, kun tutut menevät naimisiin. Juurikin siksi, kun itse odottaisi sitä omaa naimisiin pääsyä ja koko perheen yhteistä sukunimeä.. :)
2. Onko elämässäsi paljon asioita, jotka olisit halunnut jättää näin jälkikäteen mietittynä tekemättä?
Toisaalta on, toisaalta ei. Tiedän ainakin, mitä ei olisi kannattanut tehdä. Mutta toisaalta taas asiat, joita en tänä päivänä enää tekisi ovat kasvattaneet ja vahvistaneet. En halua, että omat lapset joskus nuoruudessaan toistavat virheitäni.
3. Mitä haluaisit saavuttaa elämässäsi?
Olla lapsilleni hyvä äiti, tulevalle miehelleni hyvä vaimo. Haluan tehdä itselleni mieleistä työtä hyvässä ilmapiirissä.
4. Kerro niksi, jolla helpotat omaa arkeasi.
Tällä hetkellä arki on suhteellisen helppoa - pöh ;) Mutta jos haluan tai tarvitsen sohvalepoa, annan tytön touhuta lattialla vieressä tai näytän iPhonesta Musarullaa! -jaksoja tai muita musiikkivideoita (Robinin Boom Kah on tytön yksi suosikeista).
 5. Saatko iloa muiden epäonnesta?
No en. Mutta vahingoniloinen olen :E
6. Kerro jokin paha tapasi.
Tuhlaan liikaa rahojani herkkuihin (suolaista, lapsille vaatetta yms).
7. Anna jokin neuvo hyvään elämään.
Tee asiat niin, kuin ne sinusta parhaalta tuntuvat.
8. Millainen olisi ihanne miehesi/naisesi?
Kyllä se tuo ukkokulta on se oma ihanteeni. Jokaisessa toki on huonot puolensa, mutta eihän kukaan ole täydellinenkään. Ukkokullassa on mm. riittävästi miestä, on hyvä ja ihana isä, huolehtiva, suojeleva, rakastettava, hyvä sängyssä muutenkin kuin nukkumalla (todistetusti), komea ja sillä on korvia hivelevä miehen ääni <3
9. Näytätkö/kerrotko somessa elämästäsi vain hyvät ja ihanat puolet?
Kyllä ja en. Höpsöistä vastoinkäymisistä kerron myös, jottei elämä vaikuttaisi liian pumpuliselta. Mutta en halua tuoda liikaa huonoja, enkä niitä hyviäkään, asioita kaikkien ihmisten tietoon. En halua olla se valittaja, joita löytyy kyllä omistakin Facebookin kavereista.. :S
10. Millaiset ovat päivittäiset kaunistautumisrutiinisi?
Näin yhden koti-vuoden ja toisen joulukuussa alkaneen kotivuoden perusteella voin sanoa, että olen paljon laiskempi huolehtimaan itsestäni ja ulkonäöstäni. On päiviä, jolloin en välttämättä edes muista/jaksa pestä kasvojani - kääk! Mutta yleensä siis vähintäänkin; pese kasvot ja hampaat aamuin illoin, laitan kuivalle iholle rasvaa, käytän kulmaväriä ja ripsentaivutinta, harjaan hiukseni ja kotona ollessa pidän hiuksiani kiinni ponnarin ja pinnien avulla. Voin lähteä meikittä ulos, kauppaan, kaupungillekin.. Mutta jos lähden viettämään iltaa tms. kaunistaudun mielelläni; meikkaan ja laitan hiukseni.
11. Miten ajattelet muiden ihmisten näkevän sinut?
Hmm, tätä asiaa en kovin usein halua edes miettiä. Oma itsetuntoni on paljon parempi, kun painoindeksini on normaali (nythän se huitelee jossain korkeuksissa). Mutta en usko, että juuri poikkean massasta - toki korvieni venytykset ja näkyvät tatuoinnit saavat tuntemattomatkin ihmiset monesti kommentoimaan ja esittämään kysymyksiä.

Kysymykseni sinulle:
1. Jos saisit juuri nyt 200 000 € pankkitilillesi, mihin kaikkeen sen käyttäisit?
2. Hemmotteletko itseäsi usein?
3. Oletko tyytyväinen elämääsi?
4. Mitä ohjelmia katsot säännöllisesti tv:stä?
 5. Jos olisit vastakkaista sukupuolta, mikä olisi nimesi?
6. Mitä kaikkia palveluita käytät sosiaalisesta mediasta?
7. Oletko joskus hukannut avaimesi ja jos olet, miten?
8. Jos kuvittelet itsesi 5-vuoden päähän, mitä näet?
9. Luovutatko verta tai olisitko valmis luovuttamaan?
10. Kuuluuko tapoihisi myöhästely?
11. Mikä/mitkä asiat ovat elämässäsi tärkeintä?

Haastetut:

 Sanja
 Nina
Elli 
Hanna 
Tiia 
Siru 
 Linne

tiistai 18. helmikuuta 2014

Neuvolaa ja kuulumisia

Flunssan kourissa ollaan yhä! Onneksi tytöllä tauti helpotti viikon potemisen jälkeen. Mutta meillä aikuisilla tämä on nyt jo toista viikkoa päällä.. Kunhan nyt loppuisi ennen vauvan syntymää!

Näin loppuraskaudesta näitä neuvolakäyntejä on sijoitettu taas jokaiselle viikolle. Niitä ei kuitenkaan tähän loppuun enää montaa mahdu - sillä neuvolakäyntejä on jäljellä enää yksi! Kontrolliultrassa käyntejäkin on yksi. Verikokeissa täytyy vielä käydä 2-3 kertaa (hemoglobiinin takia ja sektiota varten).

Viikon päästä sektiosta täytyy mennä poistattamaan tikit neuvolaan (esikoisen kohdalla sai kotikäynnin, nyt ei). Eli mukava reissu luvassa ;) Viikon ikäinen vauva, 1v5kk ikäinen touhutaapero, sektiokivuista kärsivä äiti ja ukkokulta - joka saa kantaa ja kaitsea kahta lastansa, sekä huolehtia äidistä ;) Mieluummin olisin sen kotikäynnin ottanut tällekin kerralle!

Neuvolakäynti rv 35+5 (rv 32+5)
Paino: yht. +14,6 kg (+13,4 kg)
RR: 129/72 (143/84)
Pissa: -/- (-/-)
Hb: 94 (91)
Sf-mitta: 35 cm (33 cm)
Tarjonta: pt (pt)
Syke: +135 (+132-135)
Liikkeet: + (+)

Näytin verensokerimittausvihkoani neuvolan tädille ja hän kehui, kuinka "arvot ovat kuin normaali ihmisellä, loistavaa". Enää tosiaan tarvitsee mittailla kolmena päivänä viikossa (yhdessä päivässä yöpaasto, aamupalan jälkeinen 1h paasto, lounaan jälkeinen 1h paasto ja päivällisen jälkeinen 1h paasto)

Piti vielä tehä tuolla Tekayn taulukolla tuosta SF-mitasta muistoksi kuva. Neuvolan tädin sanoin "hienosti kasvanut koko raskausajan omalla käyrällään". Jokaisella mittauskerralla on ollut tämä oma täti, joten siitäkin syystä varmaan nousu käyrällä on tasaisempaa - kuin että olisi monta eri mittaajaa.


Kävelystä on tullut todella vaikeaa. Siis pelkästä kotona kävelystäkin! Saati sitten nuo pakolliset kauppareissut.. Ne on täytynyt suorittaa S-Marketeissa, jotta ei tarvitsisi yrittää kärvistellä Prisman pitkillä käytävillä pienten ostosten takia. Pikkuveli siis istuu jonkun hermon päällä lujasti ja jalat oireilevat kummatkin omalla tavallansa. Vasen jalka puutuilee ja oikeaan jalkaan tulee lähelle haaroväliä ikäviä puukkomaisia "iskuja", jotka meinaavat viedä jalat alta. Sen lisäksi oikea jalka ei vaan suostu toimimaan kävelyssä oikealla tavalla mukana vaan sitä saa lähinnä laahata perässä. Olo on kuin vanhalla raihnaisella mummolla, edelleen! Eipähän tässä ole enää kuin vajaa 3 viikkoa siihen sektioon.. Onneksi!

Nyt vielä painitaan tytön hoitojärjestelyiden suhteen. Sairaalalla tulee olla ilmoittautunut klo6:45 mennessä sektioaamuna. Kaikkihan ovat töissä tuohon aikaan! Varsinkin ne ihmiset, jotka tyttö tuntee ja joihin luottaa jo ilman itkuja. Salaa toivon, että tämä nyt päättäisi tulla jokin ilta/yö - jolloin hoitajan saa 100% varmuudella nopeasti paikan päälle. Toiveissa siis perjantai-ilta ;)

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kontrolliultra

Maanantaina oli jälleen kontrolliultra. Ehkä jopa jo viimeinen tai sitten vähintäänkin toiseksi viimeinen käynti! Varulta siis varattiin sektiota edeltävälle viikolle vielä kontrolli, lähinnä vauvan kasvun ja paikkojen kypsymisen tarkastukselle.

Käyrillä olin taas hetken aikaa, ennen lääkärin suorittamaa ultraa. Pojan käyrät olivat tasaiset ja hyvät, mitä nyt muutaman kerran riehaantui ihan toden teolla ja sai mullekin ikävän olon potkimalla sektioarpea. Ultrassa sitten katsottiin ensimmäisenä alakerran tilanne, joka ei ollut kahden viikon aikana muuttunut millään tavoin. Eli se määrätty "vuodelepo" oli ilmeisesti tehonnut, vaikka näiden kahden viikon aikana onkin ollut aivan hirveän kipeitä säännöllisiä supistuksia ja menkkajomotuksia. Kohdunkaulaa jäljellä siis edelleen 2cm ja kohdunsuu pehmeä. Sitten tämä venäläinen lääkäri suoritti perusteellista tutkimusta ultraten. Mittaili useaan kertaan sääriluun, pään- ja mahan ympärykset. Pojan painoarvio oli 2700g (kasvua 2vkossa +500g).

Koska aiemmalla käynnillä osaston ylilääkäri ei vielä määrännyt sektiopäivää, niin se tehtiin nyt. Aika tuli neljän viikon päähän. Toki, edelleen on mahdollisuudet että tämäkin tyyppi syntyy ennen suunniteltua sektioaikaa :) Se jää nähtäväksi! Jostain syystä olen alkanut kammoamaan sängystä ylös nousemista yöllä yms. "Pelkään", että lapsivedet holahtavat ;) Äippäpolilta ohjeistuksena tuli, että jos kivuliaat supistukset piinaavat, eivätkä helpota kuten tähän mennessä, niin tulee lähteä näytille. Ja jos tulee epäilys lapsivesien menosta tai vedet todellakin holahtavat, tulee viipymättä lähteä synnärille.

Esikoinen oli koko viime viikon kipeänä. Kuumetta ja hirveää räkäflunssaa. Ja sama tauti alkoi sitten viikonloppuna itselläkin.. Ärsyttävää! Tämä on jo ainakin 9.viikko raskauden aikana, kun kärsin kovasta flunssasta. Ja nyt sama tauti alkoi miehelläkin. Toivotaan, että tästä päästään eroon ennen sektiota :) Voi nimittäin tehdä aika kipeää yskiä/niistää tuoreen sektiohaavan kanssa.. Enkä haluaisi, että vauva saa heti pöpöä itsellensä!

Tänään on rv 35+0 ja virallisesti olen jälleen äitiyslomalla! Johan tässä tuli oltua sairaslomalla reilut 2kk.

Asensin vihdoinkin puhelimeeni Bloggerin sovelluksen, jotta saan tänne helpommin päivitettyä tekstejä :) Koneella ei juuri tule istuttua, varsinkaan kun esikoinen on päivät kotona.