sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Tyttö tuli

"Tyttö tuli, tyttö tuli. Ja mun syömmein suli" on soinut päässä tiistaista lähtien :) Kovin olen rakastunut ja hullaantunut tähän meidän pieneen neitiin! <3 Vauva syntyi siis maanantaina 1.10. klo 20:10 sektiolla. Painoa 3170g, pituutta 50cm ja päänympärys 36cm. 9 pisteen tyttö syntyessään :) Hieman syntymän jälkeen vauva kuitenkin alkoi hengittelemään oudosti, mutta hengitys palautui normaaliksi aamuyöhön mennessä.

Kotiuduimme torstaina. Sairaalassa olisivat halunneet, että oltaisiin jääty vielä yhdeksi yöksi. Oma pää ei sitä sairaalassa oloa kestänyt :/ Kaikki tuntui aivan liian ahdistavalta (hormonit) ja tilannetta ei parantanut yhtään se, että huoneessa oli kaksi muutakin äitiä vauvojensa kanssa. En pystynyt siellä nukkumaan ja leikkauksen jälkeen olisi ihan suotavaa saada levätyksi. Syy miksi meidän olisi haluttu jäädä, oli se että vauvan paino oli torstai aamun punnituksessa tippunut 9% syntymäpainosta. Syöttöpunnitus nosti painoa vain 6g. Tähän kaikkeen oli varmasti syynä se, että mulla ei sairaalassa ollessa maito noussut ja neiti taisi saada lisämaitoa vain kolmisen kertaa. Perjantaina kuitenkin oli neuvolassa punnitus ja paino oli noussut takaisin keskiviikon lukemiin :) Ollaan annettu nyt tissien lisäksi korviketta 40-60ml noin kolmen tunnin välein. Maanantaina on seuraava punnitus, kun neuvolan täti tulee kotikäynnille. Samalla multa poistetaan tikit. Toinen syy tuossa syömisasiassa oli vielä vauvan keltaisuus. Bilirubiiniarvot oli keskiviikkona kuitenkin 118 ja kuulemma näillä viikoilla syntyneellä valohoitoon menemisen raja on 280. Vauvalla keltaisuus näkyy kasvoissa ja rintakehässä, ja omasta mielestäni se on aika vähäistä.

Torstaina miehen kanssa olimme huolissamme, kun vauva ei jaksanut pysyä lainkaan hereillä. Ei meinannut edes kunnolla herätä syömään. Tilanne kuitenkin muuttui eilen parempaan. Vauva oli päivän aikana jopa yhteensä 2,5h hereillä! :) Tänään ei edes laskettu tunteja, koska heräili jopa itsekseen sekä pysytteli hereillä syöttöjen ja vaipan vaihdon aikana sekä jälkeen :) Paljon virkeämpi on siis tänään!

Synnytystarina onkin sitten oma juttunsa. Tulen sen kyllä tänne kirjoittelemaan, jahka tulee taas hyvä tilanne istua koneen äärelle :) Tämä puhelimella päivittäminen on aika hidasta puuhaa. Mutta täällä voidaan siis nyt paremmin ja omatkin fiilikset ovat hyvät :) Vaikka leikkaushaavoja mahan sisällä koskeekin päivittäin, varsinkin makuulta noustessa.

Nyt on aika lähteä ruokkimaan pieni neitokainen! :)


- Ann


tiistai 2. lokakuuta 2012

Vauvauutisia!

Pikaiset terveiset osastolta! Meille syntyi eilen illalla tyttövauva sektion kautta. Jahka kotiudumme, palaan kertomaan tarkemmat kuulumiset! :) <3


- Ann