maanantai 7. tammikuuta 2013

Painonpudotus

Aivan aluksi.. Ihanaa ja keveämpää alkanutta uutta vuotta jokaiselle! :)


Raskausaikana puhuimme miehen kanssa, että jahka vauva on maailmassa ja itse olen toipunut leikkauksesta, koittaa se aika jolloin alamme koko perhe katsoa tarkemmin ruokatottumuksiamme. Eli tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että nyt on vihdoinkin ylimääräiset herkut jätetty pois ja päivittäisessä ruokavaliossa on mukana kevyttä ja proteiinipitoista ruokaa. Ei liikaa, muttei liian vähääkään.

Raskausaikana kiloja kertyi aivan liikaa, reippaasti yli 20kg. Niistä ensimmäinen 10kg hävisi jo lokakuun puolella pois, tekemättä yhtään mitään. Nyt ollaan sitten karistelemassa ainakin vielä seuraavat 12kg. Silloin ollaan normaalipainoisessa lukemassa, jossa olin ennen raskautta. Vielä siitäkin olisi karistamisen varaa tarvittaessa.

Miehen tekemä sunnuntai-illan herkku:
Ehrmannia, sokeritonta mansikkakeittoa, banaania, omenaa ja tuoretta ananasta.


Olen tiputtanut painoani aiemminkin, mutten koskaan näin paljoa. Tällä hetkellä ollaan 4kgn päässä kiloluvusta, mitä painoin vuonna 2008 korkeimmillani. Koko homma polkaistiin käyntiin siis heti vuoden alusta ja tänä aamuna vaaka näytti -2kg viikon takaiseen. Oi että, miten hyvä mieli tuosta lukemasta tulikin :) Se antaa potkua tulevaan! Vaikka kyse nyt on taas liikkeelle lähteneistä nesteitä, mutta.. Nyt vaan kun saisi pidettyä sormet poissa herkuista - eli ehdottomasti kaiken moskan ostamisen on loputtava. Joulusta on vielä jäljellä jos jonkinlaista suklaapakettia, mutta kunhan vain niitä ei tule avatuksi niin pysyvät nekin syömättä. Suon itselleni tietenkin silloin tällöin herkkuja, enkä halua pitää ruokavaliotani liian tiukkana. Sipsit on korvattu kurkuilla, porkkanoilla, kukkakaalilla ja kevyellä kermaviilidipillä. On sekin nyt paremi, kuin 300g raffeleita.

Näillä mennään rauhassa eteenpäin, jottei tästä kaikesta tule pakkopullaa. Haluan takaisin vaatekokoon 36-38, jossa olenkin pääasiassa koko teini-iän ohittamisen jälkeisen elämäni ollut. Olen kerran aiemminkin onnistunut tässä, onnistun varmasti nytkin! :)

Minkä verran teille muille on tullut kiloja raskausaikana? Tai minkä verran painonne on joskus noussut korkeimmillaan? Oletteko keventäneet millä tavoin, jos olette?


- Ann


2 kommenttia :

  1. Blogissani on sinulle tunnustus! :)
    http://ellife2.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tunnustuksesta! Olen laittanut sen kiertoon :)

      Poista