perjantai 24. elokuuta 2012

Hankintoja

Nykypäivän live- ja FB-kirppikset, torit, huutonetit ja muut ovat kyllä loistavia keksintöjä. Raskausuutisen tultua tottakai omassa mielessä oli heti kaikki hankinnat. Ja niitähän oli tiedossa paljon, koska tosiaan odotamme esikoistamme. Vaikka lähipiiristämme löytyykin muutamia lapsia oli tilanne heti alusta alkaen se, että tuskin saamme oikein mitään hyötytavaraa käyttöömme. Alkuraskaudesta mitään ei uskaltanut edes hankkia keskenmenon pelossa. Kun kasvava raskausmahani alkoi pikku hiljaa näkyä muillekin kuin pelkille omille silmilleni uskalsin hankkia ensimmäisiä vaatteita tulevalle pienokaiselle. Olin tehnyt alkuraskaudessa laskelmia täysin uutena hankituista tavaroista, mutta tähän mennessä niitä täysin uutena hankittuja tavaroita on kertynyt aika vähän meidän taloomme. Niihin uusiin lukeutuu kuitenkin yhdistelmävaunut, sitteri, hoitoalusta, mobile, pinnasängyn petivaatteet, hoitolaukun ja muutamia vauvoille tarkoitettuja leluja. Käytettynä olemme hankkineet pinnasängyn, hoitopöydän, turvakaukalon jalustalla, ammeen, leikkialustan leluileen... Tietenkin olemme paljon ostaneet (lue: olen ostanut) ja saaneet täysin uusia vaatteita. Mutta enemmistö vaatteista on tullut kuitenkin hankittua kirpputoreilta ja monta kassillista saimme kummilapseni vanhoja vaatteita. Nyt olenkin ollut viimeisen kuukauden ajan vauvanvaate-ostoskiellossa. Koska niitä koon 58-68 vaatteita on jo nyt aivan liikaa! En usko, että saamme kaikkia edes käytetyksi useampia kertoja. Ja mitähän ne sukulaiset sitten tuovatkaan tuliaisina vauvaa tullessa katsomaan?


Tädiltä saatuja vaatteita.

Vaunut oli yksi hankinnoista jonka tiesimme alusta lähtien hankkivamme täysin uutena. Katselin kyllä eri kirppiksiltä ja torista, huutonetistäkin, vaunuja mutta yksiäkään käytettyjä ja sopivan hintaisia ei tullut vastaan. Ja mieheni ihanat vanhemmat tarjoutuivat lopulta kustantamaan meille nämä täysin uudet ja ihanat vaunut tulevalle lapsenlapsellensa.


Olin vuosikausia himoinnut vaunumerkeistä Emmaljungaa, vaikka koskaan en ollut niitä käytännössä testannut. Itsekin olen vauva-aikani moisissa viettänyt 80-luvulla. Kun vihdoin kesän kynnyksellä lähdimme mieheni kanssa yhdessä tutkailemaan eri vaunuvaihtoehtoja tulin siihen tulokseen, että Emmaljungissa oli liian monta ei-hyvää asiaa. Yksi niistä oli työntöaisan asennon vaihtamisen vaikeus, minun käsilleni. Mies suoriutui tietenkin siitäkin aivan loistavasti heti ensimmäisellä kerralla. Kävimme kuitenkin kokeilemassa myös Gessleinin ja Brion vaunuja. Alkupohdintojen jälkeen ajattelimme tilata uudet Gessleinit ulkomailta edullisempaan hintaan. Mutta kesän ollessa parhaimmillaan kävimme kuitenkin tekemässä vielä toisen vaunukierroksen paikallisissa lastentarvikeliikkeissä ja totesin tällä kertaa, että haluan sittenkin meidän taloomme ihka uudet Emmaljungat. Jotka sitten otimmekin heti mukaamme ja kokosimme yhdessä mieheni kanssa kotiin päästyämme. Enkä ole enää huomannut vaunuissa mitään ei-hyviä asioita. Ne kaikki hyvät ja huonot puolet tulevat varmasti sitten eteemme jahka pääsemme vauvaa vaunuissa työntelemään. Ja vaikka nämä uudet vaunut ovatkin hyvin isot kooltaan, mahtuvat ne meidän farmariimme oikein hyvin muiden matkustajien ja matkatavaroiden keskelle.

Kuva kopioitu Googlen kautta.


Toki omaan kastiinsa hankinnoissa menevät päivittäistavarakaupoistakin löytyvät vaipat, puhdistuspyyhkeet, pumpulipuikot, öljyt, sinkit, talkit, harsot, liivinsuojukset... Ja yksi asia mihin me ainakin olemme törmänneet on suuremman säilytystilan tarve ja sitä varten ostetut uudet kaapistot. Erilaisia ja erikokoisia korejakin tarvitaan toki. Tällä hetkellä olen yrittänyt metsästää mustia tai valkoisia Luhdan punottuja koreja, mutta niitä ei tunnu löytyvän mistään. Prismat esimerkiksi myyvät tällä hetkellä isompina Luhdan koreina valkoisia raidallisia - joita en halua ostaa.

Joka tapauksessa, ostamalla osan tavaroista käytettynä olemme säästäneet varmasti useampia satoja euroja. Säästämämme rahat olen todennäköisesti käyttänyt äitiysvaatteiden hankintaan. Mutta pääseehän niistäkin eroon, vaikka myymällä FB-kirppiksillä sopuhintaan raskausajan jälkeen :)


- Ann



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti