tiistai 4. maaliskuuta 2014

Iisi suklaakakku

Facebookin mammaryhmässä yksi herkuttelijasuu jakoi meille tämän todella iisin suklaakakun ohjeen jokunen aika sitten. Eilen sen vihdoin pääsin tekemään ja testaamaan, kyllä voi vain kehua! Helppoa, nopeaa ja hyvää :)


Iisi suklaakakku

Pohja:
3 munaa

3 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoa 
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl vanilijasokeria
200 g voita

Voita sekä korppujauhoja vuoan voiteluun .

Kuorrute:
50 g sulatettua voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
2 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vanilijasokeria

Ota pohjaan tuleva voi huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin. Voitele irtopohjavuoka voilla ja ripottele sen pinnalle ohut kerros korppujauhoja. Sekoita kaikki kakun ainekset tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 180 asteessa noin 17 minuuttia. Kakun sisuksen kuuluu jäädä mutakakkumaisen pehmeäksi mutta pinta peruskiinteäksi. Kakun jäähdyttyä irrota se vuoasta.

Sulata kuorrutteeseen tuleva voi. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristeeksi kakun päälle voi vielä laittaa esimerkiksi rouhittua suklaata.

Kakku on hyvää ja syötävää myös ilman makeaa kuorrutetta! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti