tiistai 18. helmikuuta 2014

Neuvolaa ja kuulumisia

Flunssan kourissa ollaan yhä! Onneksi tytöllä tauti helpotti viikon potemisen jälkeen. Mutta meillä aikuisilla tämä on nyt jo toista viikkoa päällä.. Kunhan nyt loppuisi ennen vauvan syntymää!

Näin loppuraskaudesta näitä neuvolakäyntejä on sijoitettu taas jokaiselle viikolle. Niitä ei kuitenkaan tähän loppuun enää montaa mahdu - sillä neuvolakäyntejä on jäljellä enää yksi! Kontrolliultrassa käyntejäkin on yksi. Verikokeissa täytyy vielä käydä 2-3 kertaa (hemoglobiinin takia ja sektiota varten).

Viikon päästä sektiosta täytyy mennä poistattamaan tikit neuvolaan (esikoisen kohdalla sai kotikäynnin, nyt ei). Eli mukava reissu luvassa ;) Viikon ikäinen vauva, 1v5kk ikäinen touhutaapero, sektiokivuista kärsivä äiti ja ukkokulta - joka saa kantaa ja kaitsea kahta lastansa, sekä huolehtia äidistä ;) Mieluummin olisin sen kotikäynnin ottanut tällekin kerralle!

Neuvolakäynti rv 35+5 (rv 32+5)
Paino: yht. +14,6 kg (+13,4 kg)
RR: 129/72 (143/84)
Pissa: -/- (-/-)
Hb: 94 (91)
Sf-mitta: 35 cm (33 cm)
Tarjonta: pt (pt)
Syke: +135 (+132-135)
Liikkeet: + (+)

Näytin verensokerimittausvihkoani neuvolan tädille ja hän kehui, kuinka "arvot ovat kuin normaali ihmisellä, loistavaa". Enää tosiaan tarvitsee mittailla kolmena päivänä viikossa (yhdessä päivässä yöpaasto, aamupalan jälkeinen 1h paasto, lounaan jälkeinen 1h paasto ja päivällisen jälkeinen 1h paasto)

Piti vielä tehä tuolla Tekayn taulukolla tuosta SF-mitasta muistoksi kuva. Neuvolan tädin sanoin "hienosti kasvanut koko raskausajan omalla käyrällään". Jokaisella mittauskerralla on ollut tämä oma täti, joten siitäkin syystä varmaan nousu käyrällä on tasaisempaa - kuin että olisi monta eri mittaajaa.


Kävelystä on tullut todella vaikeaa. Siis pelkästä kotona kävelystäkin! Saati sitten nuo pakolliset kauppareissut.. Ne on täytynyt suorittaa S-Marketeissa, jotta ei tarvitsisi yrittää kärvistellä Prisman pitkillä käytävillä pienten ostosten takia. Pikkuveli siis istuu jonkun hermon päällä lujasti ja jalat oireilevat kummatkin omalla tavallansa. Vasen jalka puutuilee ja oikeaan jalkaan tulee lähelle haaroväliä ikäviä puukkomaisia "iskuja", jotka meinaavat viedä jalat alta. Sen lisäksi oikea jalka ei vaan suostu toimimaan kävelyssä oikealla tavalla mukana vaan sitä saa lähinnä laahata perässä. Olo on kuin vanhalla raihnaisella mummolla, edelleen! Eipähän tässä ole enää kuin vajaa 3 viikkoa siihen sektioon.. Onneksi!

Nyt vielä painitaan tytön hoitojärjestelyiden suhteen. Sairaalalla tulee olla ilmoittautunut klo6:45 mennessä sektioaamuna. Kaikkihan ovat töissä tuohon aikaan! Varsinkin ne ihmiset, jotka tyttö tuntee ja joihin luottaa jo ilman itkuja. Salaa toivon, että tämä nyt päättäisi tulla jokin ilta/yö - jolloin hoitajan saa 100% varmuudella nopeasti paikan päälle. Toiveissa siis perjantai-ilta ;)

1 kommentti :

  1. Olis sulle haaste blogissa, pääsee hyvin tutustumaan näin uusiin blogeihin. :) http://vauvahattara.blogspot.fi/2014/02/haastetta.html

    VastaaPoista