keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Gluteenitonta rieskaa

Siivouksen lomassa tuli hieman sotkettua, kun piti keksiä jotain syötävää välipalaksi ja illalle. FODMAP -keittiön resepteistä löysin tattaririeskan ohjeen. Pikainen kaappien läpikäyminen ei tuottanut 100% raaka-aineiden osumaa, joten päätin soveltaa.


Ensinnäkään, kaapista ei löytynyt tattarihiutaleita - rouhetta sekä jauhoa kylläkin. Joten päätin tehdä rouhepaketin ohjeen mukaisesti tattaripuuron. Mokasin heti alkuun siinäkin, kun kaadoin rouheet huoneenlämpöisen riisimaidon sekaan - enkä ohjeen mukaisesti ensin liedelle veteen turpoamaan. En osaa sanoa, että minkälaista puuro olisi ohjeen mukaisesti tehtynä, mutta kelpuutin lopputuloksen. Lisäksi tattaririeskan ohjeista poiketen korvasin kaurajauhot rautapitoisilla teff-jauhoilla. Myös siemenvarasto ammotti tyhjyyttään, joten rieskoihin tuli pelkästään pellavansiemeniä.


Tattaripuuro
2dl tattarirouhetta
5dl vettä
5dl riisijuomaa
1rkl öljyä
1tl intiaanisokeria
1/2tl Himalajan ruususuolaa
ripaus kanelia

Kypsennä tattarirouhetta vedessä kunnes vesi imeytyy suurimoihin. Lisää riisijuoma ja kuivat aineet kattilaan. Kypsennä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 30 minuuttia.

Kaada valmis puuro kulhoon ja anna jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.



Rieskat
valmis tattaripuuro
2 kananmunaa
50g tattarijauhoja
50g teff-jauhoja
20g pellavansiemeniä
1tl psyllium jauhetta
1/2tl Himalajan ruususuolaa

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. 50g jauhoja on hieman vajaa 1dl. Lisää kananmunat ja kuivat aineet jäähtyneen tattaripuuron sekaan. Sekoita. Nostele leivinpaperin päälle noin kahdeksan reiluhkoa ruokalusikallista valmista seosta. Painele sormin tattarijauhojen avulla rieskat muotoonsa. Rei'itä rieskat ennen uuniin laittoa, jotteivat ne kohoa. Paista rieskoja uunin keskitasolla noin 13-15 minuutin ajan, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä itseensä.


Itse sain taikinasta tehtyä 16 pienehköä rieskaa ja yhden isomman. Ison rieskan hyödynsin pitsapohjana, josta tulee vielä oma postauksensa.



2 kommenttia :

  1. Hei! Olet voittanut blogini arvonnassa! Käyhän kurkkaamassa: http://thelforlove.blogspot.fi/2017/02/unelmieni-vuosi-2017-kalenterin.html

    Ja laita minulle sähköpostilla osoitteesi! Kiitos :)

    VastaaPoista