tiistai 21. helmikuuta 2017

Vähäluminen talvi

Havahduin ajattelemaan kulunutta talvea ja lumisuutta, kun viikonlopun jälkeen neidille täytyi ottaa päiväkotikäyttöön toppahaalari numero 3.


Ensimmäisellä toppahaalarilla aloiteltiin viime vuoden puolella pakkasten alkaessa, eikä silloin ollut mahdottomasti lunta maassa. Maa oli jäinen ja täynnä pikkukiviä, juuri niitä haalareiden vihollisia. Sama Polarn O. Pyretin haalari oli ollut esikoisella edellisenä talvena myös päiväkodissa ja kestänyt silloin hyvin - olihan luntakin huomattavasti enemmän. Nyt ei kuitenkaan kulunut kauaakaan aikaa, kun haarasaumojen vierustat, pylly ja polvi alkoi irvistelemään. Yritin saada haalarin kestämään vielä tovin kauemmin siinä toivossa, että maa vielä peittyisi lumeen. Laitoin jokaiseen irvistelevään kohtaan itsestään liimautuvia paikkoja - mutta jo muutaman päiväkotipäivän jälkeen kaikki paikat lähtivät pois. Olisi ilmeisesti ollut syytä hankkia jotain järeämpää.


Ei auttanut, kuin ottaa kaapissa jemmattuna ollut uusi NameItin toppahaalari käyttöön. Luntakin oli välillä jo hieman enemmän. Suunnilleen viiden viikon käytön jälkeen polvista alkoi väri haalentua ja arvelin, että tuskin menee kauaakaan kun polvet rikkoutuvat. Noin seitsemän viikon jälkeen toinen polvi jo rikkoontui.


Päiväkotikäyttöön pääsi siis kolmantena MiniRodinin toppahaalari, joka on meitä aiemmin ollut yhden lapsen käytössä. Saa nähdä, päästäänkö tällä haalarilla välikausivaate-aikaan saakka. Toivon kovasti! Vaikka kaapeista löytyy vielä kaksi muuta neidin haalaria (MiniRodini ja Molokids), en tohtisi niitäkin rikkouttaa.

Miehen ajatelma "ostetaan neidille sellaisia haalareita, mitkä voi seuraavaksi siirtää jäpikän käyttöön" ei taida meidän neidin kohdalla täysin toteutua. Neiti on ulkona niin touhukas, hankkiutuu aina kivikkojen, puunrunkojen ja liukkaiden paikkojen ääreen, niin että haalarit päätyvät todellakin kovalle hankaukselle ja koetukselle.


Jäpikän meno ulkona on huomattavasti rauhallisempaa. Toppahaalari numero 2 on kylläkin käytössä, mutta ihan sillä, että ensimmäinen haalari ei täysin kuluisi rikki ja tämä toinen on aavistuksen isompaa mitoitusta.

Tästä päästään oikeastaan seuraavan ulkovaatekriisiin, sillä huomasin että viime syksyn välikausivaatteet ovat enemmän kuin hieman nafteja. Etsintään haalareita vaiko housut ja takki -yhdistelmiä? Minkä merkkisiä tällä kertaa?

2 kommenttia :

  1. Oho, teillä onkin kulunut haalareita.

    Me ollaan pärjätty yhdellä dagis-haalarilla + sitten on toinen vähän parempia menoja varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy toivoa, että meilläkin ensi talven haalarit kestäisivät käytössä hieman paremmin! 🙂

      Poista