sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Välikausi

Haasteellisen päiväkotipukeutumisen aika on jälleen käsillä. On maaliskuu ja keväiset kelit ovat saapuneet. Aamuisin lämpötila on liikkunut -3...+2 asteen välillä ja maa on yhä jäinen sekä kylmä. Tiettävästi aamupäiväulkoilun aikaan lämpöasteita on jo muutaman asteen verran enemmän, varsinkin jos aurinko paistaa. Paisteessa lumi ja jäätyneet lätäköt alkavat sulamaan, jolloin turvaudutaan kumppareihin ja kuravaatteisiin. Alle ei ole enää fiksua tunkea toppapukua, joten on suotavaa siirtyä käyttämään välikausivaatteita.


Meillä on ollut joka kevät ja syksy käytössä Polarn O. Pyretin välikausihaalarit irroitettavalla fleecevuorella. Ne ovat olleet aivan mahtavia - koska irroitettava fleece ja kestävyys. Niiden ohella päiväkotikäytössä on ollut mm. Ticket To Heavenia ja Reimaa - hyviä nekin.


Nyt vaan heräsin tähän välikauteen myöhässä. Tai siis juuri silloin, kun se täällä alkoi ajankohtaista olemaan. Mutta myöhässä siksi, sillä PoPin liikkeistä ympäri maan on myyty loppuun jo kaikki siniset fleecelliset vk-haalarit koossa 110. Vaikka neidille menisi vielä hyvin tuo 104 koon puku, on se kuitenkin siirrettävä jo jäpikän käyttöön, jolle koon 92/98 puvut ovat liian nafteja.



Joten hätäpäissäni turvauduin ostamaan neidille NameItin softshell -haalarin. Jonka alle on tungettava vielä villahaalaria. Ja silti neiti meinaa ulkona touhutessaan kylmettyä. Paljon olen kuullut kehuja tästä haalarista, joten testataan. Miinusta tulee puvun mitoituksesta. Niska-haara väli on nafti siinä suhteessa, missä hihat ja lahkeet ovat ylipitkiä. Ja jos vertaatte näitä ylä- ja alapuolella olevia kuvia keskenään, niin kuvistakin näkee, kuinka NameItin haalarin hihansuut ovat väljemmät - eli ilman rukkasia joutuu hihoja kääntämään rullalle, koska pienet kapeat kädet eivät pidättele noin väljiä hihansuita. Harmi!


Tämän viikonlopun olen yrittänyt löytää käytettynä PoPin fleecellistä haalaria, jotta saisin tuon neidin pidettyä ulkoiluissa tarpeeksi lämpimänä - ilman toppahaalaria. Mutta katsotaan.. Ihanaa aurinkoista sunnuntaita!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti